Het verschil tussen Hennep en Cannabis

Biologisch gezien behoren zowel hennep als cannabis tot dezelfde soort, Cannabis Sativa.

Dit betekent dat de officiële scheiding tussen deze twee soorten alleen afhangt van de THC-grenswaarden die door elk land zijn vastgesteld.

In de EU-landen bijvoorbeeld worden alle Cannabis Sativa-soorten met <0,2% THC geclassificeerd als hennep. Alles daarboven wordt geclassificeerd als cannabis.

De VS en Zwitserland leggen de grens bij 0,3% THC.

Historisch gezien wordt hennep al meer dan 50.000 jaar geteeld als een belangrijke bron van vezels. Paleolithische en neolithische volken in China, Japan en Europa gebruikten het voor textiel, papier, biobrandstof, voedsel en dierenvoedsel.

Zelfs president George Washington van de Verenigde Staten heeft hennep geteeld. In zijn dagboek vermeldde hij dat hij in 1765, 27 hennepplanten kweekte voor touw en stof.

Ondanks dat hennep zeer veelzijdigheid is, wordt het nog altijd ten onrechte geassocieerd met zijn problematische verwant cannabis.

In 1937 verbood de Marijuana Tax Act alle Cannabis Sativa-soorten in de VS, waardoor de hele industrie verdween. Hennep werd door de wet verboden ondanks het feit dat het niet psycho-actief is, wat voor hevige protesten zorgen.

Opvallend genoeg gebruikte de regering van de VS in de Tweede Wereldoorlog nog steeds hennep voor de productie van soldatenuniformen en touwen, waarbij de Marijuana Tax Act werd gepauzeerd en plaatselijke boeren werden aangemoedigd om hennep te verbouwen, ondanks het verbod dat in het verleden werd opgelegd. De campagne werd "Hennep voor de Overwinning" genoemd.

Wat het internationale beleid betreft, hebben de Verenigde Naties in 1961 het Verdrag inzake verdovende middelen uitgevaardigd, waarbij cannabis als gereguleerde stof werd aangemerkt, maar ieder land mocht zelf beslissen over het industriële gebruik van hennep.

Tegenwoordig staat het grootste deel van de landen de teelt van hennep toe, zolang deze minder dan 0,2% of 0,3% THC bevat.

Het resultaat is dat de populariteit van hennepproducten nu terugkeert naar de oude gloriedagen - textiel, bouwelementen, hennepzaadolie, eiwitten, thee en vele andere producten zijn terug verkrijgbaar op de markt en komen steeds vaker voor. De nieuwe niche van hennepvoedingssupplementen, vooral CBD, is echter veruit het meest fascinerend.

Ondertussen is de teelt van de psychoactieve cannabis (met een hoog THC-gehalte) in het grootste deel van de wereld nog steeds verboden, behalve in Uruguay en Canada.

H Drop verkoopt uitsluitend producten die gemaakt zijn van hennep.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd